Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Γιατί η φετινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση να πάρει αποφασιστικό χαρακτήρα

Την Τετάρτη 18 Μαϊου διεξάγονται οι φετινές φοιτητικές εκλογές. Σε ένα πολιτικό πλαίσιο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λίγο μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού συμφωνεί με την ΕΕ νέα μέτρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να εκφραστεί και σε αυτή την μάχη το ρεύμα εκείνης της αριστεράς που δεν υποτάχθηκε, μιας αριστεράς μετωπικής, ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής στις σχολές πανελλαδικά και συγκεκριμένα στον Σύλλογο Φοιτητών Νομικής Κομοτηνής. Μιας αριστεράς που θα βάζει πλάτη στους αγώνες και θα συμβάλει στην ανάπτυξη ενός μαχόμενου φοιτητικού κινήματος.

Ωστόσο είναι προβληματικός ο τρόπος που διεξάγεται διαχρονικά αυτή η κουβέντα στον σύλλογο μας. Όσο ο εθνικός διάλογος του Φίλη ετοιμάζει την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης σε όλα τα επίπεδα από την διάσπαση πτυχίων και την εντατικοποίηση των σπουδών μέχρι την αλλαγή του μοντέλου χρηματοδότησης και την ένταση της συμμετοχής του επιχειρηματικού παράγοντα, όσο θα συνεχίζεται η δραματική κατάσταση που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες υπάρχει ο κίνδυνος ο σύλλογος μας αφοσιωμένος αποκλειστικά στην εκλογική συζήτηση να αφήσει αναπάντητα όλα αυτά τα ερωτήματα και να παραμείνει σε αδράνεια (και ελέω εξεταστικής) μέχρι τον Οκτώβριο !

Για μας η πολιτική στον σύλλογο δεν πρέπει να έχει ως επίκεντρό της την εξαργύρωση της δράσης του καθενός για την ανάδειξη πεφωτισμένων εκπροσώπων που θα διαπραγματεύονται και θα συνδιαλέγονται με τα όργανα της σχολής. Οφείλει να είναι εκείνο το πεδίο όπου θα βρίσκει έκφραση το κομμάτι αυτό του αμφιθεάτρου το οποίο έχει συμφέρον ο σύλλογος να είναι όπλο στα χέρια μας ενάντια σε όσους διαλύουν τις ζωές μας, σε όσους μας ετοιμάζουν ένα μέλλον ανάμεσα στην ανεργία, την επισφάλεια και τα 300 ευρώ. Εκείνο το εργαστήρι πολιτικοποίησης και ανάπτυξης των πιο ελπιδοφόρων τάσεων που θα αμφισβητούν συνολικά την σημερινή τάξη πραγμάτων.

Σε αυτή την κατεύθυνση για να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα ως Παρανομία - ΕΑΑΚ προτείνουμε η καθιερωμένη και ανούσια εκλογοαπολογιστική συνέλευση, να πάρει αποφασιστικό χαρακτήρα. Επείγει να παρθεί αγωνιστική απόφαση ταξικής αλληλεγγύης και υλικής συνδρομής στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες στην περιοχή της Καβάλας για να γίνουμε και μεις κομμάτι του ευρύτερου πανελλαδικού κινήματος που παλεύει μαζί με προσφύγες και μετανάστες για ανοιχτά σύνορα, ασφαλή διέλευση και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας αλλά και ενάντια στις πολεμικές επεμβάσεις που διαλύουν τις χώρες τους και τις ρατσιστικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στέλνουν καθημερινά ανθρώπους στον πάτο του Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου