Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλεσμα της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ - ΕΑΑΚ σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για το μπλοκάρισμα των διαγραφών !!

Σε λίγες μέρες το κομμάτι του νόμου Διαμαντοπούλου που αφορά τις διαγραφές των λιμναζόντων φοιτητών υλοποιείται με την αυτοδίκαιη διαγραφή των ‘’αιωνίων΄΄ από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Την Τετάρτη ψηφίστηκε στη Βουλή και η τροπολογία που αφήνει ένα περιθώριο δυο ακόμα εξεταστικών σε όσους λιμνάζοντες συμμετείχαν στις εξεταστικές τα δυο τελευταία χρόνια. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι αυτό ήταν ένας ελιγμός της κυβέρνησης για να αποφύγει τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος. Αν πραγματοποιηθούν διαγραφές θα έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και στην συνέχεια θα έρθουν και οι υπόλοιπες στα 2ν και τα ν+2 έτη. 

Με αυτά τα δεδομένα, καλέσαμε Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Φοιτητών της Νομικής την Τρίτη με σκοπό να οριστεί Γενική Συνέλευση (ΓΣ) ώστε ο Σύλλογος να πάρει αγωνιστική απόφαση και να μπλοκάρει στην πράξη τις διαγραφές. Η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ ως πιστά τσιράκια της κυβέρνησης και βάζοντας πλάτες για να εφαρμοστεί το μέτρο ψηφισαν η μεν κατά και η δε λευκο στο ψήφισμα της ΕΑΑΚ που αφορούσε την καταδίκη των διαγραφών και καταψήφισαν επίσης την πρόταση της ΕΑΑΚ για την διεξαγωγη ΓΣ. Το ΜΑΣ καταψήφισε επίσης την πρόταση για ΓΣ λέγοντας ότι δεν έχει διασφαλιστεί η ύπαρξη διαθέσιμου αμφιθεάτρου για την πραγματοποίηση της, και πρότεινε ΓΣ για τις 20 του μηνός (!!!).

Αφού εξασφαλίσαμε την διαθεσιμότητα του αμφιθεάτρου σε ημερομηνία και ώρα που δεν δίνει μάθημα κανένα έτος της σχολής,  καλέσαμε εκ νέου ΔΣ στο οποίο όμως η ΔΑΠ έβαλε κώλυμα. Θεωρούμε λοιπόν ότι σε μια τέτοια κρίσιμη συγκυρία δεν μας παίρνει να χρονοτριβούμε και να περιμένουμε πότε θα εμφανιστεί η ΔΑΠ στο ΔΣ για να καταψηφισει κιολας την προταση για ΓΣ ή να περιμένουμε μέχρι τις 20 του μήνα όπου θα είναι πολύ αργά για να δράσουμε καθώς το μέτρο θα έχει υλοποιηθεί. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κανέναν να μπλοκάρει την λειτουργία του συλλόγου! Γι' αυτούς τους λόγους καλούμε σε ΓΣ χωρίς την απόφαση του ΔΣ.  Εξάλλου σε κάθε περίπτωση αν οι ίδιοι οι φοιτητές εμφανιστούν με σκοπό να κάνει συνέλευση ο σύλλογος και υπάρχει η προβλεπόμενη απαρτία, κανένας φοιτητοπατέρας δεν έχει το δικαίωμα να τους εμποδίσει. Ειδικά αν παίζεται το μέλλον μας κορώνα γράμματα

Όλοι στη ΓΣ του ΣΦ Νομικής την Τετάρτη στις 5μμ στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής!! 

Κανένας συμφοιτητής μας δεν θα διαγραφεί! Να πάρουμε αγωνιστική απόφαση και να εμποδίσουμε τις διαγραφες στην πράξη!

* Αν εν τέλει λόγω της εξεταστικής δεν συγεκντρωθεί η απαιτούμενη απαρτία, προτείνουμε να γίνει συζήτηση για το πως μπορούμε να μπλοκάρουμε τις διαγραφές και να προβούμε πάραυτα σε κινητοποιήσεις, ενημερώνοντας παράλληλα τους συναδέλφους μας ώστε να διεξαχθεί ΓΣ όσο υπάρχει χρόνος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου