Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΙΣ ΝΑΡΚΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΧΤΙΖΕΤΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ...

Λέμε και ξαναλέμε σε πόσο βάρβαρο σύστημα ζούμε, όμως μερικές φορές τα γεγονότα μας ξεπερνούν. Κάθε χρόνο χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, το ελληνικό κράτος όμως έχει διαφορετική άποψη!

Κάθε ένας μετανάστης όποια κι είναι η ηλικία του, ότι βάσανα κι αν έχει περάσει για να φύγει από τον τόπο του και να έρθει μαζί με την οικογένεια του στην Ελλάδα, είναι ένας εισβολέας και τους εισβολείς τους φυλακίζεις σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους κυνηγάς με τον «Ξένιο Δία», τους εξευτελίζεις όπου σταθούν ή ακόμα και τους δολοφονείς εν ψυχρώ. Αυτή η πολιτική δεν είναι κάποιου δικτατορικού καθεστώτος παλιότερων εποχών είναι η σύγχρονη αντι-μεταναστευτική και ρατσιστική πολιτική της Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στην «δημοκρατική» Ελλάδα, της Ευρώπης φρούριο και της άρχουσας τάξης. Η τραγική ειρωνεία που «δένει το γλυκό» είναι ότι αυτοί οι κατατρεγμένοι μετανάστες έρχονται στην Ελλάδα όχι επειδή έχει πολλές παραλίες αλλά λόγω των πολέμων, των πολιτικών κοινωνικού κανιβαλισμού και του οικονομικού ρημάγματος που επιβάλλουν Κυβερνήσεις-ΕΕ-άρχουσα τάξη στις χώρες τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζήσουν και για αυτό να αφήνουν τον τόπο τους μήπως και επιβιώσουν.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν μια μικρή ομάδα «εισβολέων»- κατατρεγμένων μεταναστών από το Αφγανιστάν προσπάθησε να προσεγγίσει τα ελληνικά σύνορα δια θαλάσσης με μια μικρή βάρκα. Στην πορεία προς τα ελληνικά σύνορα η θάλασσα αγρίεψε με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή των μεταναστών, μεταξύ αυτών και ανήλικων παιδιών, που είχαν στοιβαχτεί στη βάρκα. Τότε ένα σκάφος του λιμενικού εντοπίζει τη βάρκα και ….εφαρμόζει τις εντολές του υπουργείου «άμεση επαναπροώθηση των μεταναστών» πίσω στις τουρκικές ακτές με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το σκάφος και να πνιγούν 12 άνθρωποι!!! Όπως μαρτυρούν οι διασωθέντες μετανάστες, μέσα στη φουρτούνα παιδιά ενός , εννιά και δεκατριών μαζί με άλλους μετανάστες φώναζαν «βοήθεια» και ενώ προσπαθούσαν να ανέβουν στο σκάφος του λιμενικού για να μην πνιγούν, οι άντρες του λιμενικού τους χτυπούσαν με τις μπότες πίσω στην θάλασσα! Πίσω όμως από αυτούς τους δολοφόνους του λιμενικού υπάρχουν πολλοί περισσότεροι που έπνιξαν αυτά τα παιδιά, όπως και τόσους άλλους μετανάστες.

Λίγες εβδομάδες πριν ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ έδινε την «εντολή»-ηθική αυτουργία για αυτή την ενέργεια με τη δήλωση του «να τους κάνουμε το βίο αβίωτο για να το λένε στους συμπατριώτες τους και μην έρχονται στην Ελλάδα», μαζί και οι ρατσιστικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης που έδιναν το πράσινο φως για το κυνηγητό, τη φυλάκιση και τον εξευτελισμό της ζωής των μεταναστών. Χρόνια τώρα το κεφάλαιο στην Ελλάδα και διεθνώς χρησιμοποιεί το ρατσισμό και το φασισμό σα μέσα καταπίεσης για να κρατά χαμηλά τα μεροκάματα στους μετανάστες, όπως και στους ντόπιους με τη λογική «κοίτα πόσα παίρνει ο μετανάστης», αλλά και να διαιρεί τους αγώνες των εργαζομένων. Το φαινόμενο της μετανάστευσης δεν μπορούμε να το δούμε ξεκομμένα αλλά μέσα στο φόντο της κοινωνικής καταστροφής, τους ιμπεριαλιστικών πολέμων και της όξυνσης της καταστολής που επιβάλλουν οι Κυβερνήσεις, η ΕΕ και η άρχουσα τάξη στην Ελλάδα και διεθνώς. Κανένας άνθρωπος δε θέλει να αφήσει τον τόπο του παρά μόνο όταν αδυνατεί να επιβιώσει, αυτό συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα σε ένα μεγάλο μέρος της νεολαίας. Ποίος μπορεί να κατηγορήσει τους Αφγανούς μετανάστες που προσπάθησαν να έρθουν στην Ελλάδα, όταν η χώρα μας συμμετείχε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο Αφγανιστάν ;

Η επίθεση στους μετανάστες εντάσσεται στη συνολικότερη επίθεση στα εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με τις διώξεις και τις συλλήψεις αγωνιστών, με την απαγόρευση της αντι-ΕΕ πορείας και κάθε αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, με τις απολύσεις και με την δημιουργία σχέσεων εργασιακού μεσαίωνα. Οι μετανάστες είναι κομμάτι της εργατικής τάξης. Ο εχθρός είναι ένας και είναι κοινός. Είναι η άρχουσα τάξη, είναι οι κυβερνήσεις,είναι οι υπερκρατικές ολοκληρώσεις,είναι το ίδιο το σύστημα! Ο αγώνας για την ανατροπή όλων αυτών θα γίνει απο όλους τους καταπιεσμένους και δέσμιους των πολιτικών εξαθλίωσης και ανθρώπινου εξευτελισμού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου