Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΝΤΕΨΕ: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΑΣ ?



18/10: Πρώτη Γενική Συνέλευση της χρονιάς. Η υπεύθυνη παράταξη αυτή αφού έχει αρνηθεί τη διεξαγωγή της ώστε να μη συζητήσουμε για τα δεκάδες προβλήματα της σχολής μας (συγγράμματα, λεωφορεία κλπ) φτάνοντας σε σημείο να μην αναγνωρίζει καν τις υπογραφές των συναδέλφων μας που ζητούσαν να γίνει, αποφασίζει να διαλύσει την Γενική Συνέλευση φέρνοντας πληρωμένους μπράβους που ξυλοκόπησαν φοιτητές. Τις επόμενες μέρες αρνείται κάθε ευθύνη για το συμβάν και πιστοί στη λογική του Γκέμπελς καταλογίζουν ευθύνες στην Αριστερά (!).

23/10: Η ίδια ανεξάρτητη παράταξη δεν βρίσκει μπράβους διαθέσιμους για αυτή την μέρα οπότε δεν εμφανίζεται στην Γενική Συνέλευση μαζί με το πράσινο δίδυμο αδερφάκι της με σκοπό να φιμώσει έτσι το σύλλογο και να μην γίνει η Γ.Σ. Οι φοιτητές έρχονται μαζικά όμως και αναλαμβάνουν κινηματικές πρωτοβουλίες. Το αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων είναι η αύξηση των δρομολογίων κατά 90 το μήνα.

1/11 : Η παράταξη αυτή έρχεται αποφασισμένη να σταματήσει τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες που ξεκίνησαν πριν γίνουν πιο επικίνδυνοι για αυτήν και την Κυβέρνηση της. Ενώ δεν απαντά σε καμιά ερώτηση μέσα στη Συνέλευση και τα τρενάκια της έχουν καθυστερήσει, με το που το προεδρείο ανακοινώνει τη λήξη της διαδικασίας και καλεί να κλείσουν οι πόρτες για ν’ αρχίσει η ψηφοφορία, "ξαφνικά" εμφανίζεται ένας "ανένταχτος" πρωτοετής από την πλευρά της παράταξης αυτής, ο οποίος δεν είχε δηλώσει καν ομιλία και μίλησε κατά παράβαση, όπως παραδέχτηκαν οι ίδιοι στο μικρόφωνο, και η πρωτοπόρα παράταξη μπάζει με αυτόν τον τρόπο αρκετούς φοιτητές (Νομικής;) πριν προλάβουν οι υπόλοιποι φοιτητές να πάνε για να κρατήσουν τις πόρτες κλειστές. Ακολούθησαν τραγικές σκηνές από το ένδοξο παρελθόν της δεξιάς με “ντου” και σπρωξιές στην πόρτα και μαϊμούδες από τα παράθυρα να μπαίνουν στην αίθουσα. Που το κακό; Ότι το προεδρείο βάσει καταστατικού σωστά είχε αποφασίσει να κλείσουν οι πόρτες συνεπώς κανείς δεν μπορούσε να μπει, ότι ο κόσμος αυτός δεν γίνεται να ψηφίζει χωρίς να έχει παρακολουθήσει τη συζήτηση και ότι έρχεται για να μην κλείσει η σχολή (ενώ κανένα πλαίσιο δεν πρότεινε κατάληψη) πιστεύοντας τα ψέματα της παράταξης αυτής. Εξάλλου είναι κάτι που προβλέπεται όταν έχουν τελειώσει οι καθορισμένες ομιλίες, ώστε με την ανάγνωση και ψήφιση των πλαισίων όχι μόνο να μην μπαίνουν άσχετοι που δεν έχουν συμμετάσχει στην ΓΣ, αλλά και για να μην μπαινοβγαίνουν φοιτητές και καταμετρούνται 2 και 3 φορές. Ήταν ο μόνος τρόπος ώστε η δημοκρατική αυτή παράταξη να κερδίσει τη Συνέλευση με 20 ψήφους και να εμποδίσει το σύλλογο να αγωνιστεί για την ανατροπή του νόμου Διαμαντοπούλου, να διεκδικήσει την πτυχιακή εξεταστική του, να τυπώσει δωρεάν τα συγγράμματα και να πάρει συνολικά την κατάσταση στα χέρια του.

Τι προσφέρει όμως στο σύλλογο το πλαίσιο που κέρδισε; Αοριστολογίες για δωρεάν μέριμνα την στιγμή που δεν προτείνει καμία δράση για να παραμείνει. Να μην καταργηθεί η πτυχιακή εξεταστική την στιγμή που η παράταξη αυτή στήριζε τον νόμο που την καταργούσε και χωρίς καμία πάλι συγκεκριμένη δράση. Επαναφορά του παλιού και αντιδημοκρατικού τρόπου διεξαγωγής Γ.Σ. όπου η κάθε παράταξη μιλούσε 5 φορές, χωρίς ερωτήσεις για να κουράζεται και να φεύγει ο κόσμος μη βλέποντας ουσία σε συνελεύσεις - πανηγυράκια των παρατάξεων. Επαναφορά του αντιδημοκρατικά διορισμένου προέδρου του συλλόγου με
την στήριξη αυτής και δυστυχώς και του ΜΑΣ. Άραγε αυτά τα ήξεραν αυτοί που το ψήφισαν;
Ποία είναι όμως η παράταξη αυτή που φροντίζει τόσο τους φοιτητές;

α) κάποια της Χρυσής Αυγής που οι μπράβοι της μετά τους μετανάστες και τους εργαζόμενους συνεχίζουν με φοιτητές
β) κάποια νεοφιλελεύθερη της Νέας Δημοκρατίας που παλεύει να περάσει η πολιτική της Κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο
γ) κάποια λαϊκίστικη πατριωτική δεξιά που καλλιεργεί τον φόβο για τους αγώνες και την αριστερά προβάλλοντας τις αξίες της πατρίδας - θρησκείας - οικογένειας
δ) όλα τα παραπάνω, δηλαδή η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Είναι πλέον σαφές ότι ρόλος της ΔΑΠ δεν περιορίζεται σε μερικές σημειώσεις, εγγραφές και πάρτι. Βρίσκεται στα Πανεπιστήμια με μόνο σκοπό να επιβάλλει την σκληρή και αντιλαϊκή πολιτικής της Κυβέρνησης της. Για να το πετύχει αυτό απέναντι σε μια κοινωνία που βράζει και προσπαθεί να αγωνιστεί δεν διστάζει να ξυλοκοπεί φοιτητές, να διαλύει Γενικές Συνελεύσεις και ό,τι άλλο αντιδημοκρατικό χρειαστεί. Πίσω από την δημοκρατική της μάσκα είναι η δεξιά των Κενταύρων και των Ρέιντζερς, του ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα που δολοφόνησε τον αγωνιστή Τεμπονέρα, του τσεκουροφόρου Βορίδη μέχρι και των τελευταίων ναζιστικών χαιρετισμών στο Πολυτεχνείο πέρσι στη πόλη μας. Η ΔΑΠ είναι εδώ για να τσακίσει κατά τις εντολές του Σαμαρά κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία των φοιτητών, να φέρει ιδιωτικά Πανεπιστήμια και τους επιχειρηματίες. Είναι ντροπή και συνενοχή η οποιαδήποτε στήριξη σε αυτούς που θέλουν το σύλλογο φιμωμένο και υποταγμένο.

Απάντηση σε όλα αυτά είναι οι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες από τα κάτω με την συμμετοχή όλων των φοιτητών. Όπως αποδείχθηκε είναι οι μόνοι που μπορούν να δώσουν λύση στα οξυμμένα προβλήματα του πανεπιστημίου και της κοινωνίας, ώστε να έχουμε τις σπουδές και την ζωή που μας αξίζουν !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου