Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

¡ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ !



 ---->Όλοι στη Σύγκλητο για να διεκδικήσουμε δημόσια δωρεάν μέριμνα
                                                          Τετάρτη10:00 στη Πρυτανεία

----> Όλοι να εμποδίσουμε τη συνεδρίαση των Συμβουλίων Διοίκησης
Πέμπτη 11:00 στη Πρυτανεία

---->Όλοι στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο 
Πέμπτη 18:00 στη πλατεία

---->Όλοι στη Γενική Συνέλευση 
                                                             Παρασκευή 17:00 στη παλιά νομική

Οι αποφάσεις που πήρε ο σύλλογος την προηγούμενη εβδομάδα μετά από μια μαζική γενική συνέλευση, στην οποία ΔΑΠ-ΠΑΣΠ απουσίαζαν, δεν πρέπει να σταματήσουν! Προχωρήσαμε σε μια σειρά δράσεις ανοίγοντας το ζήτημα και στην τοπική κοινωνία (συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης - αντιφασιστική παρέμβαση στην πλατεία - μικροφωνικές). Μάλιστα, στην κατάληψη που έγινε στο Χούτο για δωρεάν σίτιση διαγράφηκαν οι λίστες με αποτέλεσμα οι φοιτητές να τρώνε δωρεάν και τις επόμενες μέρες.

Για να καταφέρουμε όμως να πετύχουμε υλικές νίκες δεν πρέπει να περιοριζόμαστε σε απλούς αγώνες διαμαρτυρίας ή καταγγελίες. Το σύστημα δεν αγνοεί τα προβλήματα μας ούτε πρόκειται να μας χαριστεί ! Μόνος δρόμος ώστε να πετύχουμε δημοσία δωρεάν μέριμνα είναι η κλιμάκωση και ο συντονισμός των αγώνων. Δεν πρέπει να υποχωρήσουμε, αντίθετα η γενική συνέλευση της προηγούμενης Παρασκευής πρέπει να γίνει η αρχή για επιθετική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας! Η μοιρολατρία, η λογική ατομικής διεξόδου και ανάθεσης δεν είναι χρήσιμες για τους φοιτητές, παρά μόνο για τα παραμάγαζα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις σχολές. Η επιστροφή στην απάθεια είναι ένα πισωγύρισμα που πρέπει να αποφύγουμε. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο, άλλα μόνο έτσι μπορούμε να νικήσουμε. 

Δεν έχουμε παράλληλα και τις αυταπάτες ότι για να κερδίσουνε συνολικά οι αγώνες μπορούν να σταματάνε στο ένα λεωφορείο, ή στο ένα σύγγραμμα παραπάνω. Λόγω της κρίσης που περνάνε το σύστημα και το κεφάλαιο τα τελευταία 3-4 χρόνια δεν έχουν τα περιθώρια για παραχωρήσεις όπως παλιότερα. Γι’ αυτό χρειάζεται οι αγώνες να τους δημιουργούν τον φόβο με βαθιά αιτήματα τα οποία όχι μόνο θ΄ αμφισβητούν τα ιερά και τα όσια της πολιτικής τους, αλλά θα δίνουν και απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα του σήμερα μακριά από συντεχνιασμούς. 

Για να υπάρξουν λεφτά για την παιδεία θα πρέπει να διαγράψουμε το χρέος ώστε να μην πηγαίνουν στους διεθνείς τοκογλύφους. Να αποδεσμευτούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι
φοιτητές τα τελευταία χρόνια έχουν νιώσει στο πετσί τους τι σημαίνει ΕΕ και η στρατηγική της για την παιδεία. Σημαίνει απογείωση των ταξικών φραγμών (καθώς το κόστος της υποβάθμισης της ποιότητας σπουδών μετακυλύετε στους φοιτητές και στις οικογένειές τους) και εντατικοποίηση (διαγραφές με ν+2, πιστωτικές μονάδες κλπ). Διαμορφώνεται λοιπόν, ένα «απαγορευτικό» περιβάλλον για τις πλατιές μάζες της νεολαίας και ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων. Ένα πανεπιστήμιο - επιχείρηση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς και όχι της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας !

Καλούμε σύσσωμο το Σύλλογο να δώσει δυναμικό παρόν την Τετάρτη στη Σύγκλητο. Η
δημόσια δωρεάν σίτιση δεν είναι ατομικό προνόμιο και μάλιστα κακής ποιότητας (αλογάκι στο Χούτο), απαιτούμε τα λεωφορεία που χρειαζόμαστε (ζητάμε τα ρέστα από Πρυτανεία-αστικό ΚΤΕΛ για την αισχροκέρδεια εις βάρος των φοιτητών), ζητάμε να τυπωθούν από το
τυπογραφείο της Ξάνθης κώδικες και συγγράμματα που έχουν περικοπεί με τον νόμο
Διαμαντοπούλου. 

Κλιμακώνουμε την Πέμπτη με το μπλοκάρισμα της συνεδρίασης του Συμβουλίου
Διοίκησης. Είναι ένα όργανο με στόχο την είσοδο των επιχειρήσεων και των μάνατζερ στα
πανεπιστήμια, για την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών για την παιδεία. Μετέχουμε
Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο την Πέμπτη ενάντια στην εκπαιδευτική  εταρρύθμιση,ενάντια στις απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ-ΤΕΙ και την υποβάθμιση σχολικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης. 

Αποτιμάμε και αποφασίζουμε τις νέες δράσεις στην γενική συνέλευση της Παρασκευής.

Παλεύουμε για ένα Πανεπιστήμιο στο «μπόι των ονείρων και των αναγκών μας» και είμαστε
εδώ για να το επιβάλλουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου