Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση της Ε.Α.Α.Κ. Κομοτηνής για τα γεγονότα της Συγκλήτου της 30/10/2013


-->
 Στις 30/10 ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής “Κώστας Βάρναλης” πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής του Συνέλευσης στη σύγκλητο του πανεπιστημίου απαιτώντας μέριμνα στην βάση των αναγκών των φοιτητών και όχι συμβάσεις που θα αποφέρουν αστρονομικά ποσά σε ιδιώτες.

Παρά την προκλητική στάση του Πρύτανη καθ' όλη την διάρκεια της διαδικασίας απέναντι στους φοιτητές με ειρωνικές δηλώσεις του τύπου “δεν έχετε λόγο εσείς εδώ”, “δεν ήρθαμε να μιλήσουμε για τον καπιταλισμό” και εν τέλει την αποχώρηση του από την αίθουσα, η πίεση των φοιτητών ανάγκασε τον αντιπρύτανη κ. Κώστα να συνομιλήσει μαζί τους και αφού του εξηγήσαν πως έχει η κατάσταση, παραδέχτηκε πως είναι βάσιμα τα αιτήματά τους και κάλεσε την επόμενη μέρα το πρωί σε συζήτηση για το τι αυξήσεις μπορουν να γίνουν συγκεκριμένα κλπ.
Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η Σύγκλητος είναι άμοιρη ευθυνών για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα. Ούτε ότι δεν ξέρει για την τεράστια κερδοσκοπία των ιδιωτών από τις συμβάσεις που έχει υπογράψει σε βάρος του δημόσιου πανεπιστημίου.
Ωστόσο γίνεται φανερό πως σε περίοδο άγριας κρίσης του συστήματος οι αγώνες δεν μπορούν να μένουν μόνο στην συντεχνιακή διεκδίκηση ορισμένων αιτημάτων. Ακόμα και αν αναγκαστεί η Σύγκλητος να κάνει πίσω στο θέμα των λεωφορείων, θα πρέπει να περιμένουμε νέες περικοπές στη μέριμνα το επόμενο διάστημα γύρω στο 15% όπως ενημέρωσε το υπουργείο γιατί τα χρήματα αντί να πηγαίνουν στις ανάγκες τις κοινωνίας πηγαίνουν στο χρέος και στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Για να νικήσουμε θα πρέπει να έρθουμε σε ευθεία σύγκρουση με τις πολιτικές που φέρνουν την εξαθλίωση των ζωών μας μαζί με το σύστημα που τις γεννά. Ένα δυναμικό και ανυποχώρητο φοιτητικό κίνημα στο πλευρό των εργαζομένων, με ανατρεπτικά πολιτικά χαρακτηριστικά, που θα επιβάλει την αποδέσμευση από το ληστρικό χρέος και την Ευρωπαϊκή Ένωση που πρωτοστατεί σε κάθε βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση και στην εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων για μια οικονομία των εργαζομένων μπορεί να εμπνεύσει τους αγώνες και ν' ανοίξει το δρόμο για ένα πανεπιστήμιο και μια κοινωνία των αναγκών μας.

  • Όλοι 8.30 π.μ στην Πρυτανεία για ν' απαιτήσουμε δωρεάν μεταφορά για όλους τους φοιτητές !
  • Μένουμε στον χώρο και εμποδίζουμε την διεξαγωγή του Συμβουλίου Διοίκησης !
  • Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό – Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 6.00 μ.μ στην Πλατεία Κομοτηνής

    Όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σ.Φ Νομικής, Παρασκευή στις 5.00 μμ στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής !






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου