Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

happy birthday!!!


ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ

      Το μνημόνιο έσβησε ήδη τα πρώτα του κεράκια, συμπληρώνοντας ένα χρόνο άγριας επίθεσης απέναντι στο κόσμο της εργασίας και της νεολαίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε σύμπραξη με τα  δεκανίκια τους Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. προχώρησαν σε πετσόκομμα των μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε χιλιάδες απολύσεις, ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και διάλυση κάθε έννοιας κοινωνικής παροχής(κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων πανεπιστημίων).Παράλληλα, θέλει να επιβάλλει την αιώνια λιτότητα και αυτό φαίνετε από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας για το ευρώ που σαν στόχο έχουν για την εξεύρεση 50 δις ευρώ μέσω του ξεπουλήματος κάθε δημόσιας περιουσίας (Δ.Ε.Η. , νερό ενέργεια), την αύξηση της φορολογίας για τους καταναλωτές και όχι για τις μεγάλες επιχειρήσεις και την περεταίρω μείωση των μισθών.
      Βλέποντας τους εαυτούς μας ως μελλοντικούς εργαζόμενους , θεωρούμε χρέος του φοιτητικού κινήματος να σταθεί έμπρακτα στο πλάι των εργαζομένων  για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Γι αυτό άλλωστε στο Δ.Σ. στις 4-05 προτείναμε τη διεξαγωγή γενικής συνέλευσης την Τρίτη 10-05 για να πάρει ο σύλλογος αγωνιστική απόφαση συμμετοχής στην απεργία.
       Εκεί οι παρατάξεις του δικομματισμού διατείνονταν πως επαφίεται στην προσωπική κρίση του κάθε φοιτητή η συμμετοχή του ή όχι στην απεργία. Πως να έχουν άλλωστε χρόνο για απεργίες τη στιγμή των εκλογών? Έκαναν μάλιστα ξεκάθαρο πως τη στιγμή που τρέχουν καυτά πολιτικά ζητήματα είναι πιο σημαντικό το πώς θα οργανώσουν καλύτερα το πανηγύρι των εκλογών. Συγκεκριμένα η ΠΑΣΠ, θέλοντας να ενισχύσει το αγωνιστικό της προφίλ τόνισε πως είναι δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων και μας απέδειξε ότι στηρίζει των αγώνα τους από τα τραπεζάκια της, χωρίς να θέλει να γίνει συνέλευση.
       Από την άλλη πλευρά το Μ.Α.Σ., αποδείχτηκε ο καλύτερος σύμμαχος της   ΠΑΣΠ και  της ΔΑΠ, αφού πιστό στη λογική του ήρθε στο Δ.Σ. έκανε τις προτάσεις του για ορισμό αντιπροσώπων και διεξαγωγή διήμερης εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης στις 9 και 10 Μάη, κατηγορώντας μας ανοιχτά ότι κάναμε κομπρεμί με τη ΔΑΠ, την  ΠΑΣΠ και το συνασπισμό για τον ορισμό των φοιτητικών εκλογών. Το ζητούμενο για το φοιτητικό κίνημα δεν είναι αν θα γίνουν εκλογές 10 ή 17, αλλά να αγωνίζεται ενιαία και πανελλαδικά, με ένα αναβαθμισμένο πολιτικό περιεχόμενο, μέσα  από αμεσοδημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες για τη σύνδεση του με το εργατικό κίνημα, έχοντας ως στόχο τη νικηφόρα έκβαση των αγώνων ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11/05 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου