Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

για τα γεγονότα στη Πάντειο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ.
Βιώνουμε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τη νεολαία και τους εργαζόμενους της χώρας. Η οικονομική και πολιτική δικτατορία της κυβέρνησης, της Ε.Ε και του ΔΝΤ επιτίθεται καθημερινά στα δικαιώματα και τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας. Την ίδια στιγμή, παρά τις δυσκολίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι βαδίζουν ολοένα και πιο αποφασιστικά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα ενάντια σε αυτό το βάρβαρο καθεστώς. Το φοιτητικό κίνημα σε αυτή τη συγκυρία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, τόσο απέναντι στους νόμους της Διαμαντοπούλου για την εκπαίδευση όσο και ενάντια στην αντεργατική επίθεση συνολικά.

Οι δυνάμεις των σχημάτων της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στρατεύονται στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης και ανασυγκρότησης του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος και σε αυτή τη βάση προωθούν μια λογική ανατρεπτικής κοινής δράσης της αριστεράς εντός του κινήματος. Οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και η ΕΑΑΚ έχουν διαλέξει αντίπαλο: το ΔΝΤ, την ΕΕ, την εργοδοσία, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους υποστηρικτές της (ΝΔ, ΛΑΟΣ) καθώς και τους εκπροσώπους τους μέσα στις σχολές.

Στον αντίποδα, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ενώ επιλέγουν την αποχώρηση από τις μαζικές διαδικασίες των συλλόγων συγκροτώντας μέτωπα γύρω από τον εαυτό τους, αρνούνται να στρατευτούν σε μια ανατρεπτική κατεύθυνση για το κίνημα επενδύοντας στην ήττα και τον κατακερματισμό των αγώνων. Βρίσκουν τον αντίπαλο τους σε δυνάμεις του κινήματος, στήνοντας διαρκώς ενδοαριστερούς εμφυλίους και στοχοποιώντας με ιδιαίτερο ζήλο τις δυνάμεις τις αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Κορύφωση του κατήφορου που έχει επιλέξει η ηγεσία της ΚΝΕ αποτελούν τα στημένα και προβοκατόρικα γεγονότα που συνέβησαν στο Πάντειο.

Πιο συγκεκριμένα, τα πραγματικά γεγονότα είναι τα εξής: Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι δυνάμεις της ΚΝΕ προέβησαν σε μια σειρά από προκλήσεις και τραμπουκισμούς σε βάρος αγωνιστών της ΕΑΑΚ με στόχο τη φίμωση του σχήματος και την καταπάτηση του χώρου παρέμβασής του. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η επιλογή γίνεται σε μια σχολή που κυριαρχούν εμφανώς οι δυνάμεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, χωρίς αυτό, όπως φαίνεται να ενοχλεί την ηγεσία της ΚΝΕ. Συνέχεια αυτής της επιλογής ήταν η τοποθέτηση τιμητικής πλακέτας στη μνήμη της ηρωικής κομμουνίστριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου σε έναν από τους ελάχιστους χώρους που διατηρεί το σχήμα της ΕΑΑΚ στη σχολή με την υπογραφή ΚΝΕ- ΚΚΕ, στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποίησαν. Τα μέλη της ΕΑΑΚ επέλεξαν να μη δημιουργήσουν ένταση μέχρι και το πέρας της εκδήλωσης. Αντίθετα μετά από αυτή παρέδωσαν με διάθεση συνεννόησης και χωρίς καμία φθορά, τη συγκεκριμένη πλακέτα στα μέλη της ΚΝΕ έτσι ώστε να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της σχολής.

Αμέσως μετά από αυτό, η ηγεσία της ΚΝΕ εξέδωσε μια χυδαία ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί τους αγωνιστές της ΕΑΑΚ, ως «ΕΚΟΦΙΤΕΣ» και «Αντικομμουνιστές», τους παρομοιάζει με «απογόνους των Ες- Ες» και «Χρυσαυγίτες» και την ίδια στιγμή εξαπολύει ως «απάντηση» τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον τους.

Είναι φανερό ότι όλο το παραπάνω σκηνικό αποτελεί ντροπιαστική μεθόδευση και προβοκάτσια από τη μεριά της ΚΝΕ με στόχο την περαιτέρω περιχαράκωση των δυνάμεών της και στοχοποίηση της ΕΑΑΚ και της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Μια μεθόδευση που δε διστάζει μάλιστα να χρησιμοποιήσει, πέρα από βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της ΕΑΑΚ, την ίδια τη μνήμη της ηρωικής αγωνίστριας Σ. Βασιλακοπούλου και να την κηλιδώσει εντάσσοντας την στους μικροπολιτικούς της σχεδιασμούς. Αγωνιστές όπως η Βασιλακοπούλου δεν έχουν θέση σε τέτοια γεγονότα. Πρέπει να τιμούνται και να μένουν ζωντανοί στη μνήμη του λαού δείχνοντας το δρόμο για ακόμη πιο αποφασιστικούς και νικηφόρους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας που θα καταφέρνουν να δικαιώσουν τελικά την ίδια την οδυνηρή απώλειά τους. Δυστυχώς, είναι ξεκάθαρο, ότι η συγκεκριμένη στάση της ΚΝΕ δεν εκκινεί από μια προσπάθεια τέτοιας υπεράσπισης της μνήμης της Σ. Βασιλακοπούλου αλλά από την εμμονική συνέχιση της προσπάθειας της ΚΝΕ να απομονώσει τα μέλη της από κάθε αγωνιστική παρέμβαση πέραν του εαυτού της.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στον καθημερινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση σε εκπαίδευση και εργασία, για τα συμφέροντα της νεολαίας και των εργαζομένων, έχοντας πάντα ως έμπνευση τη Σωτηρία και όλες τις ηρωικές μορφές του κινήματος των περασμένων χρόνων. Δεν θα ακολουθήσουμε την ηγεσία της ΚΝΕ στον ολισθηρό δρόμο της, χωρίς αρχές, σύγκρουσης. Καλούμε, μάλιστα τους αγωνιστές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις μεθοδεύσεις, συμβάλλοντας με τον τρόπο τους μέσα από τις μαζικές διαδικασίες του κινήματος για την κλιμάκωση και την πολιτικοποίηση των αγώνων στην πάλη που έχει ανάγκη η εποχή μας. Θεωρούμε ότι η αναγκαία αντιπαράθεση είναι με το κράτος και τις δυνάμεις καταστολής και όχι με την υπόλοιπη αριστερά, ωστόσο δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε κανενός είδους τραμπούκικες επιθέσεις που στόχο έχουν να πλήξουν την παρέμβαση των σχημάτων της ΕΑΑΚ μέσα στις σχολές.

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

το κίνημα θα πει την τελευταία λέξη, αυτές οι μέρες ανήκουν στον Αλέξη!

Πανηγυρικά πήραμε και χτες την ΓΣ Νομικής, με την κατάληψη να συνεχίζεται για άλλη μια βδομάδα, παρά την μη συμμετοχή στο κοινό πλαίσιο εκ μέρους της ΠΑΣΠ (η οποία πρότεινε και αυτή κατάληψη) και το μπλοκ αντικατάληψης που συσπείρωσε η ΔΑΠ. Εκτός από την κατάληψη αποφασίστηκε επίσης πορεία την Πέμπτη 9/12 και συμμετοχή στην πορεία για την Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Λαύριο τη Παρασκευή και το Σάββατο στις 10-11/12.
______________________________________________
τα αποτελέσματα της χτεσινής Γενικής Συνέλευσης:
Πλαίσιο Συντονιστικού Κατάληψης: 259
ΔΑΠ: 228
ΠΑΣΠ:155
ΜΑΣ: -
______________________________________________
ΥΓ. 1 Το πλήρες πλαίσιο που ψηφίστηκε θα αναρτηθεί σύντομα 
ΥΓ. 2: Το γεγονός ότι είχαμε πραγματοποιήσει πορεία το μεσημέρι αμέσως πριν την ΓΣ δεν αποθάρρυνε κανέναν από το να κατεβούμε σε αυτοσχέδια μαζικότατη και αγωνιστικότατη πορεία αμέσως μετά τη συνέλευση μέσα στην Κομοτηνή, 10:30 το βράδυ και με την "συνοδεία" μεγάλου αριθμού αστυνομικών δυνάμεων καθ'όλη τη διάρκεια της πορείας.
ΥΓ. 3: Προχτές το βράδυ, Κυριακή 5/12, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ) αποφάσισε με συνέλευση να συνεχίσει δυναμικά την κατάληψη της Πρυτανείας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα για δημόσια-δωρεάν σίτιση για όλους.

ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ, ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΜΕΡΕΣ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Το πλαίσιο που ψηφίστηκε στις 30/11

ΑΠΟΦΑΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ
Στα συλλογικά προβλήματα δεν χωρούν ατομικές λύσεις

          Η επίθεση που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση, το ΔΝΤ,  και η ΕΕ στα δικαιώματα της νεολαίας και των εργαζομένων εντείνεται όλο και περισσότερο. Οι τελευταίες μέρες είναι μέρες σημαντικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία και κατά συνέπεια για την ελληνική κοινωνία. Ο ερχομός της τρόικα και η ανακοίνωση του προϋπολογισμού σηματοδοτούν την επικαιροποίηση και το βάθεμα του μνημονίου καθώς και τη συνέχιση των εξοντωτικών για το λαό μέτρων που σκοπεύουν να επιβάλλουν. Το γεγονός ότι από τις πρόσφατες εκλογές το ΠΑΣΟΚ απώλεσε 1,5 εκατομμύριο ψήφους και σχεδόν ο μισός πληθυσμός απείχε δεν προβλημάτισε, αλλά ενθάρρυνε τον Γ. Παπανδρέου να συνεχίσει την πολιτική του.

           Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα-εντολές της τρόικα ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει 14 (και κάτι) δις ευρώ περικοπών, από το χώρο της υγείας και της παιδείας, μέχρι τους δήμους και τις περιφέρεις (πάντα βάσει του Καλλικράτη). Ταυτόχρονα τρίτη συνεχόμενη αύξηση των έμμεσων φόρων μέσα σε ένα εξάμηνο (ίσως παγκόσμιο ρεκόρ) με τη συνοδεία νέων περικοπών στο δημόσιο τομέα (επιδόματα). Αποφάσεις (βάσει του μνημονίου) πάρθηκαν και για τις εργασιακές σχέσεις, όπου οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα υπερισχύουν των κλαδικών, δηλαδή με απλά λόγια οι σχέσεις των εργαζομένων με τους εργοδότες θα καθορίζονται από τους τελευταίους. Το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ επιταχύνεται στο πνεύμα πούλα όσο όσο (μπας και δείξουμε ότι μειώνουμε το έλλειμμα) με αποτέλεσμα χιλιάδες θέσεις εργασίας να χαθούν.

          Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μη σταματήσει πουθενά. Δίνει τη δυνατότητα στους διεθνείς κερδοσκόπους να μετατρέψουνε τον ελληνικό λαό σε πειραματόζωα δείχνοντας το παράδειγμα στις υπόλοιπες κυβερνήσεις της ΕΕ. Η περίπτωση της Ιρλανδίας το αποδεικνύει καθώς είναι η δεύτερη χώρα που μπαίνει στο μηχανισμό στήριξης μετά από μας. Αποφασίζει να διαλύσει κάθε έννοια κοινωνικού ιστού, να μετατρέψει το ελληνικό κοινοβούλιο σε κάτι που δε θα είναι ούτε ελληνικό ούτε κοινοβούλιο, να πάρει πίσω έστω και τα ελάχιστα που θυμίζουν λαϊκή κυριαρχία και συμμετοχή.

          Σε μερικές μέρες συμπληρώνονται δυο χρόνια από την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου και της εξέγερσης του Δεκέμβρη που ακολούθησε. Τότε μια νεολαία που ασφυκτιούσε, μια νεολαία που έτρεχε από φροντιστήριο σε φροντιστήριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο για σχέσεις, για δημιουργία, για πολιτισμό, πνιγμένη στις αντιθέσεις που αυτό το σύστημα επέβαλε, χωρίς όραμα ή διέξοδο, εισέβαλλε δυναμικά στο προσκήνιο. Οι χωρίς φωνή απέκτησαν λόγο και οι χωρίς υπόσταση ξαφνικά βρέθηκαν στο κέντρο της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική νεολαία σήμερα δέχονται τη χειρότερη επίθεση και βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από το Δεκέμβρη του 2008. Οι αποκλεισμοί, η φτώχεια, η έλλειψη χρόνου, η έλλειψη οράματος και προοπτικής οδηγούν τη νεολαία στην απομόνωση, τον ατομισμό, τη μετανάστευση, τη κατάθλιψη.

          Ως γεγονός η εξέγερση του Δεκέμβρη αποτέλεσε παγκόσμια είδηση, γνώρισε παγκόσμια αλληλεγγύη αλλά και αποτέλεσε φόβητρο για τους κυβερνώντες ως ένα παράδειγμα που δε θα ήθελαν να βρει απήχηση στη χώρα τους (ο Σαρκοζί απέσυρε μεταρρύθμιση υπό το φόβο ανάλογου ξεσπάσματος στη Γαλλία). Ανέδειξε νέες μορφές πάλης και αγώνα (εισβολή σε θεατρικές παραστάσεις, ραδιοφωνικούς σταθμούς, καταλήψεις κτιρίων, πανό στην ακρόπολη), τις δυνατότητες και τη δυναμική της νεολαίας, αλλά και τα όρια του αυθόρμητου σε σχέση με το συνειδητό. Ανέδειξε πως κάθε αγώνας, πως κάθε εξέγερση όσο τεράστια δυναμική και αν έχουν πρέπει ταυτόχρονα να θέτουν πολιτικά αιτήματα και στόχους, που δίνουν προοπτική για απτές νίκες και πολιτικές και κοινωνικές ανατροπές.

          Ο Δεκέμβρης ως η πρώτη εξέγερση μέσα στη κρίση έφερε τον τρόμο στο ντόπιο και ξένο πολιτικό προσωπικό. Τρόμο γιατί οι λαοί εξεγείρονται, γιατί δεν δέχονται να γίνουν καύσιμη ύλη ενός συστήματος καταστροφής, γιατί δεν σκύβουν το κεφάλι στις διαταγές και τις εντολές των "από πάνω". Η επίθεση στην ελληνική κοινωνία, η επίθεση στην ελληνική νεολαία, και πρόσφατα η επίθεση στο ελληνικό παν/μιο δε θα μείνει αναπάντητη. Η νεολαία των μεγάλων αγώνων του άρθρου 16, η νεολαία του Δεκέμβρη μπορεί να δώσει το έναυσμα για ένα μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό.

          Αφετηρία για μαζικούς αγώνες αποτελει για τους φοιτητές ο νέος νόμος-πλαίσιο Διαμαντοπούλου. Ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα και μεταλλάσει το πανεπιστήμιο σε ένα αυταρχικό κέντρο κατάρτισης. Ένα κέντρο που θα προετοιμάζει τους αυριανούς ευέλικτους και εκμεταλλεύσιμους εργαζομένους που θα ενδιαφέρονται μόνο για την ατομική τους καριέρα και το προσωπικό βόλεμα.

          Απέναντι στη λογική του ανταγωνισμού και του ατομισμού εμείς αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση. Απαντάμε στην επίθεση που δεχόμαστε με συλλογικούς αγώνες γιατί αναζητάμε ένα μέλλον που να μας χωράει όλους και όλες γιατί ξέρουμε ότι στα συλλογικά προβλήματα δεν χωρούν ατομικές λύσεις.

          Οι φοιτητικοί σύλλογοι μπορούν και πρέπει πανελλαδικά να τοποθετηθούν κεντρικά συσπειρώνοντας οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα πλήττεται, υπηρετώντας την καθημερινή αλλαγή, παίζοντας το ρόλο της εμπροσθοφυλακής για μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική αλλαγή. Μπορούν και πρέπει να συντονιστούν με άλλα κομμάτια που αγωνίζονται, με τους μαθητές που κλείνουν τα σχολεία τους και είναι στους δρόμους.

ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ. ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ, ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Την ακύρωση του μνημονίου. Έξω το ΔΝΤ, ανταροπή της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ
  • Να καταργηθεί το μνημόνιο και το Σύμφωνο Σταθερότητας της ΕΕ.
  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους χωρίς ταξικούς και εξεταστικούς φραγμούς - ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών.
  • Να σταματήσει τώρα η στοχοποίηση της νεολαίας από την υπουργό Α. Διαμαντοπούλου.
  • Καμία συμμετοχή στο στημένο διάλογο του υπουργείου παιδείας.
  • Καμία αναγνώριση των ιδιωτικών κολλεγίων, εκπαιδευτηρίων και ΚΕΣ.
  • Ενιαία πτυχία με όα τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα - το πτυχίο η μόνη προϋπόθεση για να βρούμε δουλειά.
  • Δημόσια και δωρεάν σίτιση-στέγαση-μεταφορά-συγγράμματα.
  • ΟΧΙ στον "πανεπιστημιακό Καλλικράτη"
  • Καμία κατάργηση του ασύλου. Διεύρυνσή του στα σχολεία και σε εργασιακούς χώρους.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
  • Υποστήριξη κινήσεων και πρωτοβουλιών που κινούνται ενάντια στα μέτρα και στο μνημόνιο.
  •  Δημιουργία ανοιχτής επιτροπής υλοποίησης της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου με κάλεσμα σε καθηγητές και εργαζομένους της σχολής - συνέλευση της επιτροπής την επόμενη της Γενικής Συνέλευσης.
  • Συντονισμός με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές, τους καθηγητές και τα σωματεία των εργαζομένων που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.
  •   Συμμετοχή του συλλόγου στην Πανεκπαιδευτικήπορεία στην Κομοτηνή την Πέμπτη στις 2/12 στην Π. Νομική στις 12μ.μ
  • Κατάληψη της σχολής από Τρίτη 30/11 εώς και Δευτέρα 6/12/2010
  • Κλειστή σχολή και πορεία στις 6 Δεκέμβρη μέρα δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 3μ.μ στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.
  •  Νέα Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Δευτέρα 6/12 και ώρα 4μ.μ στην Π. Νομική.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Γενική Συνέλευση Νομικής

Χτες, την Τρίτη 30/11, πραγματοποιήθηκε ΓΣ στη θέση της εκλογοαπολογιστικής (για τις εκλογές πρωτοετών) κάτω από την μαζική πίεση των φοιτητών. Τα πλαίσια που ψηφίστηκαν:


Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών (ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-Αυτόνομα Σχήματα) = 214 ψήφοι
ΠΑΣΠ = 201 ψήφοι
ΜΑΣ = 26 ψήφοι
ΔΑΠ = αποχώρησε από τη συνέλευση

Ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής με βάση το πλαίσιο που υπερψηφίστηκε, προχωράει στα εξής:
  • Συντονισμό δράσης με τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις και τους εργαζομένους
  • Συντονιστικό κατάληψης για την υλοποίηση των αποφάσεων και διαμόρφωση προγράμματος κατάληψης
  • Συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική πορεία την Πέμπτη 2/12
  • Συμμετοχή στην πορεία για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου την Δευτέρα 6/12
  • Νέα Γενική Συνέλευση μετά την πορεία της Δευτέρας 6/12
ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ:
Δωρεάν-δημόσια παιδεία και φοιτητική μέριμνα για όλους. Ενάντια στις πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Να καταργηθεί το μνημόνιο. Να μην περάσει το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου για την παιδεία

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ