Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Κάλεσμα σε Γενική Συνέλευση 19/10

ΟΥΤΕ ΣΙΩΠΗΣ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Η Γενική Συνέλευση της Τρίτης 19/10 διεξάγεται τη στιγμή που η ΕΕ των πολυεθνικών και το ΔΝΤ, σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ έχουν βάλει στη γκιλοτίνα εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα δύο αιώνων. Το «μνημόνιο-μονόδρομος» οδήγησε σε αδιέξοδο: το έλλειμμα αυξήθηκε και είναι πλέον φανερό σε όλο το λαό ότι δεν αποτελούσε τίποτα παραπάνω από μια φθηνή δικαιολογία για να κοπούν μισθοί και συντάξεις, να αυξηθεί η φορολογία, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και να χαθεί κάθε έννοια κοινωνικού κράτους. Το αστικό μπλοκ εξουσίας έχει διαλέξει τη πλευρά των τραπεζιτών και των εργοδοτών εξαθλιώνοντας τους εργαζόμενους και οδηγώντας την οικονομία σε νέα ύφεση.
Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο «παιδείας» προωθεί νέα σκληρά μέτρα στο πανεπιστήμιο που καταργούν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Η εφαρμογή του Καλλικράτη στην εκπαίδευση (κλείσιμο-συγχώνευση τμημάτων), η εισαγωγή του ιδιώτη στη διοίκηση του πανεπιστημίου, ο θεσμός της δια βίου μάθησης, η μείωση των φοιτητικών παροχών και η οικονομική επιβάρυνση των φοιτητών, η διάσπαση των πτυχίων, η εντατικοποίηση των σπουδών και γενικότερα η λειτουργία του πανεπιστημίου σαν επιχείρηση θα αποτελέσουν αναλογική εφαρμογή του μνημονίου στην εκπαίδευση. Στόχος του κεφαλαίου είναι όχι μόνο να τσακίσει τους εργαζόμενους, αλλά και η δημιουργία μιας στρατιάς εξειδικευμένων και αναλώσιμων αποφοίτων που δε θα έχουν τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν τους όρους εργασίας με τους εργοδότες τους. Σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται το νέο πρόγραμμα σπουδών της σχολής, αλλά και η λειτουργία των ΚΕΣ (που ιδρύθηκαν από τη ΝΔ και νομιμοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ), τα οποία διοχετεύουν στην αγορά εργασίας πλήθος ειδικευμένων και ημικαταρτισμένων αποφοίτων.
Μια μικρή γεύση όσων πρόκειται να ακολουθήσουν πήραμε ήδη, αφού ο Οκτώβρης έχει έρθει, αλλά τα πάσο δεν έχουν διανεμηθεί ακόμα. Επιπλέον, οι περικοπές για την ανώτατη εκπαίδευση αγγίζουν το 40% και ως απόρροια έχουν προχωρήσει ήδη σε προειδοποιητικό λουκέτο τα Παιδαγωγικά Τμήματα Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, λόγω της μη επαρκούς χρηματοδότησης.
Δεν μπαίνουμε σε κανένα προσχηματικό διάλογο με την κυβέρνηση για να νομιμοποιήσουμε αποφάσεις που έχουν ήδη παρθεί πίσω από κλειστές πόρτες! Όλοι στη Γενική Συνέλευση στις 19 Οκτωβρίου για να πάρουμε αγωνιστική απόφαση για ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου σε εκπαίδευση και εργασία!


Προτείνουμε:

  • Διαγραφή του ληστρικού χρέους. Το χρέος που δημιούργησε η άρχουσα τάξη και όχι οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές έχει ήδη αποπληρωθεί και τώρα απλά καλούμαστε να πληρώσουμε τους τόκους.
  • Έξοδος από την ΕΕ, που δεν αποτελεί ένωση των λαών αλλά των τραπεζιτών και των πολυεθνικών.
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, χωρισμό εκκλησίας και κράτους και δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, ως πηγή εσόδων.
  • Ενιαία πανεπιστημιακή εκπαίδευση δημόσια και δωρεάν για όλους
  • Ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την έρευνα χωρίς οικονομικούς και ταξικούς φραγμούς
  • Αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των κοινωνικών αναγκών

ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ
Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου