Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

NEXT TOP TRAMBOUKOI



Από τις 13/09 ξεκίνησε η περίοδος των εγγραφών στη σχολή. Την ίδια μέρα λοιπόν επέστρεψε στη σχολή η “αρένα των μονομάχων” με βασικούς και σταθερούς διεκδικητές του τίτλου του μεγαλύτερου τραμπούκου τη ΔΑΠ και τη ΠΑΣΠ. Καθημερινά, για τα μάτια των πρωτοετών, δαπίτες και πασπίτες μονομαχούν για ποιός θα αποκτήσει τους περισσότερους πρωτοετείς “φίλους” και θα τους βοηθήσει στη δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής τους: την εγγραφή στη σχολή. Κατά τη προσφιλή τους συνήθεια, η στρατηγική για τη νίκη περιλαμβάνει: σπασμένες μύτες, εκτεταμένες συγκρούσεις μπροστά από τα τραπεζάκια τους, ανηλεές τραβολόγημα των πρωτοετών, τσιρίδες, βρισιές, “φιλικές” σπρωξιές στο όνομα της αδελφοσύνης των φοιτητών και άλλα συναφή.

Η μονομαχία αυτή δεν έχει αγαθές προθέσεις. Σκοπός τους είναι η δημιουργία ενός εκτεταμένου και απολιτίκ πελατειακού συστήματος με το προκάλυμμα της φιλίας. Οι εξυπηρετήσεις που προσφέρουν δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας συναισθηματικός εκβιασμός που αποσκοπεί στη μαζική προσέλευση ψηφοφόρων στις εκλογές και στις συνελεύσεις. Βασικός τους γνώμονας δεν είναι ούτε το “συμφέρον του φοιτητή”, ούτε η “ανατροπή”. Βασικός τους γνώμονας είναι η αύξηση των εκλογικών τους ποσοστών που θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνδιαλέγονται με γραμματείς, καθηγητές, πρυτάνεις και κάθε λογής φαρισαίους, ώστε να θέτουν φραγμούς στις συλλογικές προσπάθειες των φοιτητών. Προσπάθειες για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για αγώνα ενάντια στη χούντα της τρόικας και γενικότερα για την ενασχόληση με το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό, το οποίο επηρεάζει άμεσα τις ζωές τόσο των φοιτητών όσο και των οικογενειών τους. Η τακτική αυτή δεν γεννήθηκε στα πανεπιστήμια· είναι η ίδια τακτική που ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα αυτών και των εντολέων τους, καθιστώντας το λαό και τους φοιτητές ζητιάνους για λίγα ψίχουλα.

Η τραμπούκικη λογική τους όμως δεν εξαντλείται στο να παίζουν ξύλο για τις εγγραφές και τις ψήφους. Στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Κομοτηνής (ΣΟΦΕΚ) η ΠΑΣΠ μέσω του εκπροσώπου της, στήριξε τη πρόταση της δεξιάς παράταξης των ΠΙΡΑΝΧΑΣ να κατέβει από τη λέσχη το πανώ που περιέχει συνθήματα υπέρ της δημόσιας και δωρεάν σίτισης. Με αυτό τον τρόπο φαίνεται για ακόμα μια φορά η πάγια στόχευση των δύο καθεστωτικών παρατάξεων ΔΑΠ/ΠΑΣΠ ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις και στη δωρεάν φοιτητική μέριμνα (σίτιση-στέγαση-μεταφορά-συγγράμματα).

Απέναντι σε αυτές τις τακτικές που καταργούν την ουσία του ασύλου-δίνοντας πάτημα στα παπαγαλάκια της κυβέρνησης να ζητούν την κατάργησή του- και εμπεδώνουν τη λογική της απολίτικης συνδιαλλαγής αντιπαραθέτουμε τη πολιτική ζύμωση, τη γνήσια ανατροπή και τους νικηφόρους συλλογικούς αγώνες!

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ – ΕΑΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου