Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 5-5-10

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ!!!

Χθες, Τετάρτη 5/5/10 περίπου μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι, φοιτητές, νέοι, συνταξιούχοι ξεχύθηκαν στους δρόμους ολόκληρης της Ελλάδας, όπως και στη Κομοτηνή όπου η πορεία είχε πρωτοφανή συμμετοχή και κατέληξε σε κατάληψη της Περιφέρειας, και έδωσαν το βροντερό παρών στο κάλεσμα του αγώνα ενάντια στην οικονομική χούντα της συμμαχίας της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απέναντι στα μέτρα λιτότητας και τα πακέτα εξαθλίωσης που προτείνουν ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΝΤ-ΕΕ με τη σύμπραξη ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ, απέναντι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, απέναντι στα παγκόσμια τραπεζικά συμφέροντα, απέναντι στις σάπιες συνδικαλιστικές ηγεσίες και το πολιτικό σύστημα, η απάντηση των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών μπορεί να συνοψιστεί σε μία:

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ-ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η απάντηση του συστήματος στην οργή του λαού; Χιλιάδες σιδερόφρακτοι αστυνομικοί να επιτίθενται, να ξυλοκοπούν και να κάνουν εκτεταμένη χρήση χημικών χωρίς για άλλη μια φορά να έχει γίνει κάποιο επεισόδιο. Αυτή ήταν η απάντηση της Προστασίας του Πολίτη του ΠΑ.ΣΟ.Κ στις εκατοντάδες χιλιάδες του κόσμου που διαδήλωσαν χθες για τα δικαιώματα τους, για τους μισθούς τους, για τις συντάξεις τους. Προληπτικές προσαγωγές, ξύλο κάνοντας όλο και πιο φανερό στα μάτια του οποιουδήποτε ότι πλέον ζούμε σε ένα ιδιότυπο δικτατορικό καθεστώς.

Η Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Κομοτηνής καταγγέλλει την άγρια καταστολή και το κλίμα τρομοκρατίας που επικράτησε από τη μεριά της Αστυνομίας με στόχο να αποτρέψει μελλοντικές διαδηλώσεις.

Καταγγέλλουμε επίσης την εργοδοτική τρομοκρατία της τράπεζας Marfin-Egnatia bank, η οποία απαγόρευσε-παρά τις παρακλήσεις-στους εργαζομένους του υποκαταστήματος της οδού Σταδίου να μην πάνε στη δουλειά τους και να απεργήσουν με το φόβο της απόλυσης και τους έβαλε σε άμεσο κίνδυνο για τις ζωές τους.

Καταγγέλλουμε την εν λόγω τράπεζα για την απόφαση της να βάλει ανθρώπους να εργαστούν σε κτίριο μη διαπιστευμένο από την Πυροσβεστική ως πυρασφαλές βάζοντάς τους σε κίνδυνο για τη ζωή τους.

Καταγγέλλουμε την τυφλή βία δύο, τριών ή εκατό ψυχοπαθών προβοκατόρων που έβαλαν φωτιά στο υποκατάστημα και οδήγησαν 3 εργαζόμενους στο θάνατο.

Καλούμε το λαό να μην τρομοκρατηθεί.

Να μην τρομοκρατηθεί από την κυβέρνηση, το ΔΝΤ, την ΕΕ και τα spreads ούτε από την τυφλή βία που ουδεμία σχέση έχει με το λαϊκό κίνημα και το μόνο που κάνει είναι να προκαλεί μεγαλύτερη καταστολή στους αγώνες μας.

Εμείς σαν Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Κομοτηνής καλούμε τους φοιτητές και τους εργαζόμενους να κατέβουν με θάρρος στο δρόμο κόντρα στην τρομοκρατία και την προπαγάνδα των ΜΜΕ και να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν!

Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου